Afscheid van de Roetsj na 20 jaar

AfscheidRoetsjLinyMeer dan 20 jaar geleden werd vanuit de oude Basisschool Limbrichterveld, waar ik toen leerkracht was, samen met een aantal wijkbewoners en PIW (Partners In Welzijn) de basis gelegd voor Speeltuin De Roetsj.

Een plek waar kinderen vanuit de wijk samen konden spelen en die tevens een ontmoetingsplaats kon zijn voor volwassenen uit velerlei culturen.

 

Inmiddels is die speeltuin uitgegroeid tot een regio-speeltuin voor iedereen.
Na een prachtige renovatie, 7 jaar geleden, ontvingen wij het certificaat van NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind). Dat was een mijlpaal waar we met zijn allen nog steeds erg trots op zijn.

Natuurlijk is stoppen als voorzitter, aan het einde van dit seizoen op 21 oktober 2018, een beslissing die niet gemakkelijk is maar ik heb die afspraak met mezelf gemaakt.
Ik kan terugkijken op vele mooie jaren en momenten. Veel dingen lukten en heel veel blije gasten bezoeken steeds weer de prachtige Roetsj. Veel kinderfeestjes en schoolreisjes mogen wij verwelkomen en het bezoekersaantal stijgt nog ieder jaar.

Natuurlijk weet ik van mezelf ook dat er gasten zijn die mij streng vinden en alles zie. Ja ik ben van naleven van regels (vanuit mijn juf zijn denk ik), maar veiligheid en het samen fijn hebben vind ik nog steeds erg belangrijk.
De Roetsj is veilig, schoon, laagdrempelig, overzichtelijk met aardige, hulpvaardige vrijwilligers en dat is super.

Ook dat wij in de zomer 7 dagen per week konden openen is geweldig. Maar dat laatste wordt steeds meer een probleem en dat is erg spijtig.
Te weinig vrijwilligers is zo jammer en haast niet te begrijpen, daarom wens ik van harte dat jullie de Roetsj gaan steunen door je op te geven als vrijwilliger voor het komende seizoen 2019. Laat weten wat en wanneer je iets kunt betekenen en kom mee genieten van het buiten zijn samen met blije gasten.

Alle gasten, vrijwilligers waar ik de afgelopen jaren contact mee heb gehad op welke manier dan ook "Bedankt" en fijn dat jullie er waren om samen de Roetsj te maken tot wat hij nu is.


Tot ziens,
Groetjes, Liny.

 

copyright de Roetsj